Koploper Lens gelijk tegen hekkensluiter

RC Lens leed onverwacht puntverlies. Lorient hield verrassend een punt over aan het bezoek aan de koploper. De nummer laatst in de Franse competitie keek na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Op slag van rust bracht Carlos Rui Pataca de wedstrijd weer in evenwicht. In de tweede helft hield Lorient stand.

AJ Auxerre profiteerde van de halve misstap van Lens. De ploeg van Guy Roux kende met het snelle doelpunt van Djibril Cisse een prima start. Lionel Mathis vergrootte de marge, waarna Nicolas Gousse de spanning terugbracht. Troyes kwam echter niet verder dan de aansluitingstreffer. Met een 3-1 zege op Montpellier kroop Girondins Bordeaux omhoog op de ranglijst. Pauleta verstevigde zijn positie op de topscorerslijst. De Portugees maakte een hattrick.

FC Nantes leed een onnodige nederlaag. Een solide Lille won door een doelpunt van Mile Sterjovski, maar Nantes had de nederlaag ook aan zichzelf te wijten. De ploeg van trainer Marcos verzuimde de kansen te benutten. Frederic Da Rocha maakte het op dit punt het bontst, hij miste een strafschop.

In het degradatieduel hielden Guingamp en Stade Rennes hielden elkaar in evenwicht (1-1). Een kwartier voor het einde sloeg de vlam in de pan. In een tijdsbestek van vier minuten kwam Stade Rennes gelijk en kregen twee spelers een rode kaart. Na Claude Michel (Guingamp) verdween drie minuten later ook Frederic Piquionne (Rennes) voortijdig naar de kleedkamer. Sedan en AS Monaco scoorden in hun onderlinge duel niet. SC Bastia had weinig te duchten van FC Sochaux (3-0).