Koploper Feyenoord legt 'kampioensexamen' af in Enschede

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Koploper Feyenoord vervolgt de competitie met een pittige uitdaging: FC Twente-uit.

Koploper Feyenoord legt 'kampioensexamen' af in Enschede
Speelronde: 21
Aftrap: zondag 5 februari, 14.30 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• FC Twente zette de afgelopen twee Eredivisie-wedstrijden in winst om, waardoor de ploeg weer eerder een subtopper dan een middenmoter moet worden genoemd. Het verhaal van Feyenoord is bekend. De Rotterdammers zijn dit seizoen bijna niet te stuiten. De twintig Eredivisie-duels leverden zestien zeges, drie gelijke spelen en slechts één verliesbeurt op. FC Twente-uit mag een van de 'kampioensexamens' worden genoemd.

• FC Twente en Feyenoord nemen het voor de 51ste keer tegen elkaar op in Enschede in het kader van de Eredivisie. Liefst 21 van de vorige vijftig confrontaties eindigden onbeslist. FC Twente triomfeerde veertien keer en vijftien keer ging de zege naar Feyenoord.

• Het laatste competitiedoelpunt van FC Twente tegen Feyenoord dateert alweer van 18 januari 2015, oftewel 749 dagen geleden. Ondanks een doelpunt van Orlando Engelaar gingen de Tukkers met 3-1 ten onder in De Kuip.

• Zet Enes Ünal tegen Feyenoord een punt achter een doelpuntendroogte? De aanvalsleider van FC Twente maakte slechts één treffer in zijn laatste zes competitiewedstrijden. Mede daardoor heeft Ünal terrein verloren in de strijd om de topscorerstitel. Gelukkig voor FC Twente is Oussama Assaidi inmiddels inzetbaar. Sterker nog: de winteraanwinst maakte vorige week tegen PEC Zwolle al op zeer fraaie wijze de winnende treffer.

In De Kuip won Feyenoord dit seizoen met 2-0 van FC Twente.
In De Kuip won Feyenoord dit seizoen met 2-0 van FC Twente.

• FC Twente-uit was de afgelopen jaren niet bepaald een abc'tje voor Feyenoord. De Rotterdammers wonnen slechts twee van de voorbije vijf competitiewedstrijden in Enschede, waaronder de editie van vorig seizoen. Dankzij een treffer van Michiel Kramer werd het 0-1. In de twee jaar daarvoor eindigde FC Twente - Feyenoord in een gelijkspel.

• Feyenoord incasseerde als enige Eredivisie-ploeg in 2017 nog geen enkel doelpunt. Wel werd de Rotterdamse defensie twee keer gepasseerd tegen Vitesse in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi (2-0 nederlaag).

• FC Twente-trainer René Hake duelleert niet graag met Feyenoord. In zijn eerste drie wedstrijden tegen de Rotterdammers pakte de oefenmeester geen enkel punt, waar hij tegen alle andere Eredivisie-clubs al minimaal één punt veroverde.

• Dirk Kuijt heeft goede herinneringen aan FC Twente. In zijn laatste elf competitieduels met de Tukkers was de 36-jarige Katwijker goed voor liefst acht doelpunten en zes assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.