Koploper Braga verslaat Marseille na levendige slotfase

Karim Rekik heeft niet kunnen voorkomen dat Sporting Braga ook zijn derde zege in Groep F greep. Olympique Marseille moest na rust zijn meerdere erkennen in de finalist van 2011 (3-2).

Braga had zijn eerste twee duels met 1-0 gewonnen en ook de derde groepswedstrijd begonnen de Portugezen zeer behoudend. De thuisclub had het meeste balbezit, maar de kansen waren schaars in het Estádio Municipal de Braga. Pas op slag van rust lieten de bezoekers via Michy Batshuayi ook eens van zich horen.

Na rust werd het duel ineens een stuk leuker, ingeleid door Nikola Vukcevic. De Montenegrijn mocht vrij koppen bij een corner, maar keeper Steve Mandanda kon nog redding brengen. Aan de overkant was wederom Batshuayi gevaarlijk, maar de bal bleef na een kluts op de doellijn liggen. De Belg probeerde het ook nog eens van afstand.

Tussen de twee pogingen van Marseille had Hassan laten zien hoe het wel moest. Met een prachtige lob verschalkte hij Mandana. Vlak voor tijd leek Wilson Eduardo (ex-ADO Den Haag) de wedstrijd te beslissen toen hij de bal na een kluts voor zijn voeten kreeg (2-0). Leek, want Marseille toonde veerkracht in een krankzinnige slotfase. Romain Alessandrini en Batshuayi maakten er op de valreep 2-2 van, maar na een blunder van Mandanda hield Alan de punten toch in Portugal.

Door de zege staat Braga met negen punten riant bovenaan in de poule. Slovan Liberec volgt met vier punten op de tweede plek.