Koploper Atlético Madrid droomt van nieuw succes

Reacties

Door een 1-0 zege op Levante is Atlético Madrid koploper van de Primera División. De Madrilenen geloven in een herhaling van het sprookje van 2013/14.

Koploper Atlético Madrid droomt van nieuw succes

In die jaargang troefde de formatie van trainer Diego Simeone grootmachten Real Madrid en Barcelona af in de Spaanse titelrace. De Rojiblancos reikten zelfs tot de Champions League-finale, waarin stadgenoot Real pas in de extra tijd gelijkmaakte en vervolgens in de verlenging met 4-1 won.

Na een wat teleurstellende jaargang, waarin nog wel de Spaanse Super Cup veroverd werd, is Atlético nu weer helemaal terug als uitdager van Barcelona en Real Madrid. 'De cijfers spreken voor zich', sprak verdediger Diego Godín in Spaanse media over de koppositie van zijn elftal, dat wél een duel meer heeft gespeeld dan achtervolger Barcelona. 'Wij zijn een ambitieus team en willen dit seizoen de treble winnen. Niemand kan die droom van ons afpakken.'

In de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey is Atlético gekoppeld aan Rayo Vallecano, terwijl een dubbele ontmoeting met PSV wacht in de Champions League. Om mee te strijden op drie fronten versterkte Atlético zich in de winterse transferperiode al met Augusto Fernández (Celta de Vigo) en Matias Kranevitter (River Plate).

'Concurrentie is de beste motivatie om jezelf te verbeteren', verklaart Simeone zijn transferpolitiek. 'Fernández en Kranevitter zijn welkom, maar ze moeten hard werken om een plaats in dit team te veroveren. Niemand is verzekerd van een basisplaats. Ik ga volledig af op wat mijn spelers presteren in trainingen en wedstrijden.'

Tegen Levante bleek de brede selectie nuttig. Invaller Thomas Partey maakte de enige goal van het duel, terwijl ook Lucianno Vietto en Yannick Ferreira Carrasco vanaf de bank voor een impuls zorgden. 'De wisselspelers gaven ons wat nodig was om dit duel te winnen. We zijn heel erg blij dat we nu bovenaan staan', aldus Simeone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.