Kopenhagen en Benfica gooien Groep F open

Manchester United verslikte zich in FC Kopenhagen, terwijl Celtic kansloos was tegen Benfica. En dus liggen in Groep F alle opties nog open.

Benfica-Celtic 3-0Benfica heeft weer uitzicht op een vervolg in de Champions League door de zege op concurrent Celtic. Gary Caldwell was de gebeten hond bij de Schotten, waar Evander Sno in de basis startte. De verdediger was schuldig aan de eerste twee Benfica-doelpunten. Na tien minuten tikte hij een voorzet van Nélson in eigen doel en halverwege de eerste helft was Caldwells verkeerde inschatting van een uittrap van Benfica-doelman Quim de inleiding tot de 2-0 van Nuno Gomes. Invaller Andrei Kariaka maakte diep in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde voor Benfica, dat Celtic tot op twee punten is genaderd.

FC Kopenhagen-Manchester United 1-0Manchester United dacht op halve kracht de klus wel te kunnen klaren in Denemarken. Maar in plaats van zich te verzekeren van de tweede ronde ging de formatie van Alex Ferguson ten onder. Na de verrassende 1-0 van Marcus Allbäck, die ruim een kwartier voor het einde Edwin van der Sar passeerde, kon Manchester United zich niet meer oprichten om de nederlaag te voorkomen.