'Kopbal-fenomeen' Morata wijst Chelsea de weg bij Leicester

Reacties

Chelsea heeft zaterdag ten koste van Leicester City zijn derde achtereenvolgende overwinning in de Premier League geboekt. The Blues verlieten het King Power Stadium met een 1-2 zege op zak.

'Kopbal-fenomeen' Morata wijst Chelsea de weg bij Leicester

De kampioen van 2017 nam van meet af aan het initiatief tegen de kampioen van 2016. Chelsea zette het overwicht wel moeilijk om in mogelijkheden. Verder dan een kans van Cesc Fàbregas, die er niet in slaagde Kasper Schmeichel te verschalken na voorbereidend werk van Marcos Alonso, kwamen de bezoekers aanvankelijk niet.

Leicester City speculeerde vooral op uitbraken van Riyad Mahrez, die ondanks vele transfergeruchten actief bleef voor The Foxes, en Jamie Vardy. Net in de fase waarin Chelsea werd teruggedrongen door de thuisploeg openden de Londenaren de score. Álvaro Morata sloeg op aangeven van César Azpilicueta toe met het hoofd. Sinds augustus 2016 heeft de Spanjaard al negen kopgoals gemaakt. In de grote vijf Europese competities deed alleen Andrea Belotti het beter in die periode (tien kopdoelpunten).

Vijf minuten na de hervatting incasseerde Leicester City een volgende domper. N'Golo Kanté werd door de spelers van zijn oude club nauwelijks een strobreed in de weg gelegd en haalde van ongeveer twintig meter succesvol uit voor de 0-2. Binnen een mum van tijd werd de marge door Leicester City weer terugbracht tot één. Vardy verzilverde een strafschop nadat hij zelf onderuit werd gehaald door Thibaut Courtois.

Álvaro Morata balt de vuist na de 0-1 van Chelsea
Álvaro Morata balt de vuist na de 0-1 van Chelsea

Leicester City zette de bezoekers hierna stevig onder druk, maar de ploeg van Antonio Conte trok de overwinning over de streep. In de slotfase maakte Davide Zappacosta zijn debuut bij Chelsea. De aanwinst was nog dicht bij de 1-3 op aangeven van mede-invaller Eden Hazard, die zijn rentree bij The Blues maakte na blessureleed. De van Leicester City overgenomen Danny Drinkwater bleef op de bank.

Chelsea schroefde het puntentotaal op naar negen en meldde zich daarmee in de kopgroep van de Premier League, Leicester heeft nog maar drie punten. Conte en de zijnen kunnen zich nu focussen op de rentree in de Champions League. De Londenaren binden dinsdag op Stamford Bridge de strijd aan met Qarabag, een debutant in het miljardenbal.

Bekijk hier alle rangen en standen in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.