Koninklijke uitvaart heeft gevolgen voor Engels voetbal

Reacties

De begrafenis van Prince Philip heeft komend weekend gevolgen voor het Engels voetbal, zo heeft voetbalbond FA bekendgemaakt. Meerdere wedstrijden moeten worden verzet en krijgen dus een nieuw aanvangstijdstip.

Koninklijke uitvaart heeft gevolgen voor Engels voetbal
© Pro Shots

Het Verenigd Koninkrijk werd afgelopen vrijdag opgeschrikt door de dood van Prince Philip, de man van Queen Elizabeth. Hij overleed op 99-jarige leeftijd, zijn begrafenis is komende zaterdag. De uitvaart vindt plaats op Windsor Castle en begint om 16.00 uur (Nederlandse tijd, zoals de hieronder genoemde tijden ook allemaal zijn). En dat is uitgerekend de tijd waarop er normaal gesproken wordt afgetrapt in de Premier League en andere competites. Na overleg tussen de FA en het Britse koningshuis is besloten dat er tussen 15.45 uur en 17.15 uur niet wordt gevoetbald.

Voor de FA Cup-halve finale tussen Chelsea en Manchester City op Wembley heeft dat geen gevolgen: die wedstrijd begint zoals gepland om 18.30 uur. Wel is er een nieuw tijdstip gevonden voor het Premier League-duel en Wolverhampton Wanderers - Sheffield United (21.15 uur in plaats van 16.00 uur). Daarentegen kan Newcastle United - West Ham United (13.30 uur) gewoon blijven staan. Het heeft vooral gevolgen voor de duels in de lagere divisie: daar wordt om 13.30 uur of 18.30 uur afgetrapt.

'Alle betrokken clubs zijn gevraagd om tot overeenstemming te komen over een nieuw tijdstip buiten het genoemde tijdslot', zo luidt een statement van de FA. 'Als clubs daar niet uit komen, zal de FA een tijdstip bepalen.' Daarnaast zullen er bij alle wedstrijden rouwbanden worden gedragen én is er overal een minuut stilte. Bovendien zullen de vlaggen op Wembley en St. George's Park (het complex van de bond) halfstok hangen. Ook andere sporten (zoals rugby en de paardensport) passen de tijden van hun geplande evenementen aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.