Köln terug in Bundesliga, weer hoofdrol Helmes

Reacties

FC Köln heeft zich verzekerd van een terugkeer in de Bundesliga. Een 3-1 overwinning op VfL Bochum betekende dat de Duitse club in een klap zowel het kampioenschap van de Tweede Bundesliga als promotie veiligstelde. Patrick Helmes had net als zes jaar terug een hoofdrol.

Köln terug in Bundesliga, weer hoofdrol Helmes

Met nog drie speelronden voor de boeg is Köln niet meer te achterhalen door de achtervolgers. Nummer twee Greuther Fürth heeft tien punten minder, SC Paderborn staat daar weer achter met nog een punt minder. En dus keren Die Geissböcke na twee jaar weer terug in de hoogste afdeling van Duitsland. In 2011/12 betekende een zeventiende plaats nog dat er een einde kwam aan vier jaar Bundesliga.

Vorig seizoen greep de drievoudige landskampioen net naast promotie met een vijfde plaats. Dat de club die tussen 1963/64 en 1997/98 onafgebroken in de Bundesliga uitkwam nu alsnog terugkeert heeft het niet alleen te danken aan de ijzersterke defensie (zeventien tegentreffers), maar ook aan de productiviteit van Patrick Helmes.

De dertienvoudige Duitse international is clubtopscorer met elf goals, waarvan hij zijn laatste maandagavond tegen Bochum maakte. De inmiddels dertigjarige Helmes gold in de beginjaren van zijn carrière als groot talent, zeker nadat hij Köln in 2008 ook al aan promotie had geholpen door zeventien keer te scoren. Door uiteenlopende blessures keerde hij dit seizoen terug in Keulen na mislukte avonturen bij Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg. Ook voor Helmes lonkt nu dus na één jaar afwezigheid weer een terugkeer in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.