Kökçü levert assist en wint met Benfica de Portugese Super Cup

Reacties

Orkun Kökçü heeft woensdag zijn eerste prijs met Benfica gepakt. Met een 2-0 overwinning op FC Porto legde de kampioen van Portugal beslag op de Super Cup.

Kökçü levert assist en wint met Benfica de Portugese Super Cup
© Pro Shots

Kökçü maakte na het winnen van de landstitel met Feyenoord de overstap naar Benfica en kreeg in de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen het vertrouwen van Roger Schmidt. Kökçü vormde tegen Porto een middenveld met Fredrik Aursnes, met wie hij eerder al samenspeelde bij Feyenoord, en de pas achttienjarige João Neves. Schmidt liet Kökçü tot twintig minuten voor tijd staan.

Bij de openingstreffer van Ángel Di María, die deze zomer terugkeerde bij de club waar het Europese avontuur voor hem ooit begon, was Kökçü de aangever. De voormalig Feyenoorder veroverde na een uur de bal op het middenveld en stuurde direct zijn ploeggenoot weg. Di María wist zich met het geboden buitenkansje wel raad en schoot met veel gevoel de 1-0 tegen de touwen.

Een paar minuten na de goal van Di María verdubbelde Petar Musa de marge. Hij werd gevonden door Rafa Silva en schoot van dichtbij raak. Kökçü verliet even hierna het veld en zag in de slotfase nog wat spektakel, met een rode kaart voor Pepe (vanwege een knietje in het dijbeen van een tegenstander) en een door de VAR geannuleerde aansluitingstreffer van Galeno.

Het bleef bij 2-0 en zo ging de eerste prijs van het seizoen naar Benfica. As Águias wonnen de Super Cup voor de negende keer in zijn historie.

De Portugese competitie gaat aankomend weekend van start. Benfica en Porto komen evenwel pas maandag in actie, tegen respectievelijk Boavista en Moreirense. Zowel Benfica als Porto begint met een uitwedstrijd. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.