Kokcü begint zijn Benfica-avontuur met een overwinning

Reacties

Orkun Kokcü heeft woensdag zijn eerste speelminuten gemaakt voor Benfica. Roger Schmidt gaf de van Feyenoord overgenomen middenvelder een basisplaats in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding, tegen Southampton. Kokcü deed de eerste helft mee in het met 2-0 gewonnen duel.

Kokcü begint zijn Benfica-avontuur met een overwinning
© Pro Shots

Kokcü speelde op het middenveld samen met Fredrik Aursnes, die vorig jaar al de overstap maakte van Feyenoord naar Benfica. Voorin stond voormalig Ajacied David Neres en hij maakte de eerste goal van het nieuwe Benfica-seizoen. Met een hard schot liet de Braziliaan Alex McCarthy kansloos.

De Southampton-keeper had vlak voor rust ook geen antwoord op de inzet van Mihailo Ristic, die vanaf de rand van het strafschopgebied de verre hoek vond. Benfica ging daardoor rusten met een 2-0 voorsprong en na de onderbreking kwam er geen verandering meer in de score. Benfica speelde deze tweede helft met elf andere spelers dan de eerste.

Ángel Di María zag het allemaal vanaf de zijkant gebeuren. Het kind van de club is sinds vorige week terug bij Benfica, maar deed woensdag nog niet mee op St. George's Park, de thuisbasis van de Engelse voetbalbond. Benfica oefent zondag weer, dan tegen het Zwitserse FC Basel. Over tweeënhalve week spart de kampioen van Portugal met Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.