'Koevermans krijgt basisplaats tegen Luxemburg'

Danny Koevermans mag zaterdag voor het eerst in de basis beginnen van het Nederlands elftal. Op basis van de training op vrijdag vormt de spits van PSV tegen Luxemburg het centrum van de aanval met Ruud van Nistelrooy.

'Koevermans krijgt basisplaats tegen Luxemburg'

Koevermans heeft twee interlands op zijn naam staan. Hij viel in tegen Slovenië en Roemenië, maar wist in de 22 minuten die hij vol maakte niet te scoren voor Oranje.

Bondscoach Marco van Basten lijkt te opteren voor vier linies (exclusief doelman Edwin van der Sar). Voor de recordinternational staan drie spelers die de verdediging vormen. Vervolgens zijn er twee controleurs, drie aanvallende middenvelders en twee spitsen.

Nederland heeft in de resterende twee EK-kwalificatieduels maximaal twee punten nodig om zich te plaatsen voor het eindtoernooi komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland. Als Bulgarije zaterdagmiddag punten verspeelt tegen Roemenië, is Oranje er sowieso. Doelman: Van der SarVerdedigers: Melchiot, Mathijsen, BoumaVerdedigende middenvelders: De Zeeuw, Van BronckhorstAanvallende middenvelders: Van der Vaart, Sneijder, SeedorfSpitsen: Koevermans, Van Nistelrooy

Bekijk hier al onze video's