Koeman ziet Southampton weer de oude worden

Manager Ronald Koeman ziet tekenen dat zijn ploeg de mindere fase volledig achter zich heeft gelaten. De manier waarop Southampton de weg omhoog voortzette tegen West Bromwich Albion (3-0 zege) viel in de smaak bij de trainer, die in december slechts één keer won.

'Vandaag speelden we zoals we horen te spelen en zoals we ook graag willen voetballen', begon Koeman voor de camera van de BBC. James Ward-Prowse hielp The Saints in het zadel met twee goals in de eerste helft. Dat zijn eerste treffer uit een vrije trap viel, is geen verrassing voor zijn manager. 'Hij heeft veel geoefend.'

'Het is belangrijk om vroeg te scoren tegen een ploeg als West Brom. Het eerste doelpunt van Ward-Prowse gaf ons vertrouwen en rust. Na de 1-0 hadden we controle en speelden we geduldig.' Volgens Koeman hadden de bezoekers weinig in te brengen. 'Deze overwinning komt ons volledig toe.'

De volgende tegenstander in de Premier League is Manchester United, dat Southampton op 23 januari ontvangt. Vorig seizoen wonnen Koeman en consorten op Old Trafford dankzij een goal van Dusan Tadic (ex-FC Twente), die zaterdag het laatste doelpunt voor zijn rekening nam.