Koeman ziet geen toekomst bij Feyenoord

Erwin Koeman stapt per direct op bij Feyenoord. De coach zal naar verwachting donderdagochtend half elf tijdens een persconferentie tekst en uitleg geven over zijn vertrek bij de Rotterdamse club. Zijn assistenten John Metgod en Henk Duut zitten naar verluidt tijdens de play-offs om UEFA Cup-voetbal als eindverantwoordelijken op de bank.

Koeman ziet geen toekomst bij Feyenoord

Het afscheid van Koeman komt niet als een verrassing. Ruim twee weken geleden na de 4-1 nederlaag bij Heracles Almelo liet de 45-jarige oefenmeester al doorschemeren dat hij twijfelde over zijn toekomst bij de roemruchte club.

Koeman is tot de conclusie gekomen dat hij Feyenoord niet meer aan het voetballen krijgt. Van de laatste twaalf duels won zijn ploeg er slechts twee: bij Vitesse en thuis tegen RKC Waalwijk. Daar stonden zes nederlagen en vier gelijke spelen tegenover.

Koeman is bezig met zijn tweede seizoen in dienst van Feyenoord. In zijn eerste jaar was hij redelijk succesvol. Zijn ploeg draaide in de top van de Eredivisie mee en eindigde op de derde plaats. De play-offs waren echter snel voorbij, in de eerste ronde bleek Ajax te sterk.

Dit seizoen is een grote ramp. Feyenoord is nagenoeg elk duel weggespeeld door de tegenstander, leed zelfs tegen clubs als NAC Breda, NEC, FC Groningen en Heracles Almelo forse nederlagen en eindigde na de 5-1 afstraffing van afgelopen zondag bij SC Heerenveen als zevende in de Eredivisie. Via de play-offs moet de Stadionclub alsnog Europees voetbal zien binnen te halen.

Koeman en Feyenoord hadden in het voorjaar van 2006 nog het contract van de voormalige international verlengd. De Europees kampioen van 1988 zette zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2009 in De Kuip zou houden.

Bekijk hier al onze video's