Koeman wil Nicolae Mitea bij Ajax houden

Nicolae Mitea heeft zijn missie volbracht: Ronald Koeman wil de negentienjarige linkerspits bij Ajax houden. 'We zullen deze week met zijn zaakwaarnemer rond de tafel gaan zitten om te kijken wat de mogelijkheden zijn om hem naar Ajax te halen', aldus de coach.

Koeman wil Nicolae Mitea bij Ajax houden

De jonge Roemeen liep de voorbije weken stage bij de Amsterdamse club. Nadat hij een week lang moest wachten op een tijdelijke werkvergunning, raakte de technische staf van Ajax onder de indruk van de talenten van Mitea. 'Hij maakte tijdens zijn invalbeurten een goede indruk en had altijd wel een paar prima acties in huis', aldus Koeman in De Telegraaf.

De linkeraanvaller, eigendom van Dinamo Boekarest, maakte tijdens de trainingskampen in De Lutte en in Engeland deel uit van de Ajax-selectie. Mitea deed dat naar behoren. Afgelopen vrijdag, uit tegen Derby County, scoorde hij vlak voor tijd zelfs de gelijkmaker, waardoor Ajax een nederlaag bespaard bleef.

Wat betreft de komst van réchteraanvaller Kalu Uche onderneemt Ajax geen actie meer, verklaart directeur Van Eijden in De Telegraaf. 'De voorzitter wil hem pas in de winter verkopen en daar heb ik me naar te schikken.' Uche zelf wil hoe dan ook bij Wisla Kraków vertrekken en wil niet meer voor die club spelen. Van Eijden zegt zich niet in die strijd te willen mengen.

Bekijk hier al onze video's