Koeman wil door in Camp Nou: 'Drie, vier, vijf jaar'

Reacties

Het was de vraag of hij dit seizoen mocht beginnen als coach van Barcelona, maar nu Ronald Koeman duidelijkheid heeft gekregen van de clubleiding, wil hij door. Dit blijkt uit een voorpublicatie van Sport, dat woensdag een groot interview met de coach van Barça publiceert.

Koeman wil door in Camp Nou: 'Drie, vier, vijf jaar'
© Pro Shots

'Natuurlijk sta ik open voor een contractverlenging', aldus Koeman tegenover de Spaanse sportkrant. 'Ik zou zeer verheugd zijn om nog vele jaren door te gaan als Barça-coach, ondanks de moeilijke momenten bij de club', doelt Koeman op de financiële situatie van de club, wat leidde tot het vertrek van Lionel Messi. Ook was lang onzeker of Koeman wel voor de groep mocht blijven staan. De clubleiding gaf lang geen duidelijkheid, maar hakte in juni de knoop door.

Koeman bleef erg positief, ondanks de bijzondere situatie. 'Ik beschouw mezelf boven alles een clubman', stelt hij. 'Ik heb altijd geloofd dat ik de plicht heb om de club te helpen, hoe dan ook. Natuurlijk: wat er de afgelopen tijd bij Barça is gebeurd, is iets heel bijzonders. Ik heb zo'n beetje alles meegemaakt.'

Dit leidt niet tot negatieve gedachtes bij Koeman. 'Ik denk dat Barça door goede beslissingen een heel mooie toekomst tegemoet gaat en hopelijk kan ik drie, vier, vijf jaar de coach blijven', is Koeman duidelijk over zijn toekomst. Eerder kondigde voorzitter Joan Laporta aan dat de club graag in gesprek gaat met Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.