Koeman wijzigt opstelling Oranje op twee plekken voor duel met Griekenland

Reacties

Ronald Koeman heeft zijn opstelling voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekeland bekendgemaakt. Mats Wieffer en Steven Bergwijn spelen in plaats van Joey Veerman en Marten de Roon. Verder kiest de bondscoach voor dezelfde namen als tegen Frankrijk, inclusief voor Wout Weghorst, die vrijdag geblesseerd uitviel.

Koeman wijzigt opstelling Oranje op twee plekken voor duel met Griekenland
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Oranje staat maandag voor een cruciaal duel met Griekenland. De Grieken staan met een wedstrijd meer drie punten boven Nederland. Bij een gelijk aantal punten geeft het onderling resultaat de doorslag. In tegensteling tot het duel met Frankrijk valt Koeman terug op het 3-4-3-systeem.

Bart Verbruggen staat tussen de palen tegen Griekenland. Centraal achterin staan Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk en Nathan Aké. De twee buitenste middenvelders zijn Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman. Veerman en De Roon zijn geslachtofferd en Tijjani Reijnders en Wieffer zijn de twee centrale middenvelder.

De drie meest vooruitgeschoven spelers van het Nederlands elftal zijn Xavi Simons, Weghorst en Bergwijn. Bergwijn was tegen Frankrijk nog bankzitter. Weghorst viel in de eerste helft tegen Frankrijk geblesseerd uit, maar is dus op tijd hersteld voor de wedstrijd tegen Griekenland.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Geertruida, Van Dijk, Aké; Dumfries, Wieffer, Reijnders, Hartman; Simons, Weghorst, Bergwijn

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.