Koeman somber over kansen Barça in Champions League

Reacties

Op dit moment heeft Barcelona niet de kwaliteiten in huis om de Champions League te winnen. Dit is de mening van trainer Ronald Koeman.

Koeman somber over kansen Barça in Champions League
© Pro Shots

'Om de Champions League te winnen moeten we onszelf verbeteren', legt Koeman uit in een uitgebreid interview met SPORT. 'Vandaag de dag ligt een team als Bayern München voor op ons, omdat zij al langer in een vaste samenstelling spelen. Voor dit seizoen wordt het moeilijk, maar er is ook de toekomst', kijkt Koeman vooruit naar het moment dat zijn talentvolle spelers kunnen pieken in het shirt van Barça.

De Nederlandse coach is echter ook tevreden met zijn ervaren kern, bestaande uit spelers als Gerard Piqué, Sergio Busquets en Lionel Messi. 'Zij waarderen wat we aan het doen zijn en zijn erg betrokken bij het project. Het is duidelijk dat we ons kunnen en moeten verbeteren, we zijn op de goede weg.'

Ondanks de woorden van Koeman doet de formatie uit Catalonië het goed in de groepsfase. Na drie duels is Barça nog foutloos, Juventus werd twee weken geleden in Turijn met 0-2 verslagen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Verkiezingen
Koeman stapte in tijdens een moeilijke periode voor Barça. Met de pijnlijke 2-8 nederlaag tegen Bayern München nog vers in het geheugen en de problemen tussen de clubleiding en sterspeler Messi. De soap kwam tot een spetterend eind met het vertrek van clubpresident Josep Maria Bartomeu.

De beleidsbepaler van Barça moet worden opgevolgd en diverse presidentskandidaten loeren op de plek van Bartomeu. De plannen die de verschillende kandidaten hebben met de club zijn groot. En in sommige plannen wordt de naam van Koeman niet genoemd. 'Ik kan er niets aan doen. Ik kan niets veranderen aan wat komen gaat en daarom maak ik me geen zorgen', zegt Koeman over de aanstaande presidentsverkiezingen.

'Ik zal de nieuwe president feliciteren, hopelijk wint de beste kandidaat', gaat de voormalig bondscoach van Oranje verder. 'Iedere kandidaat zal zijn eigen wensen en voorkeuren hebben, het enige wat ik kan doen is het elftal goed laten spelen en wedstrijden winnen. Dat is het enige wat in mijn handen ligt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.