Koeman snapt twijfels over toekomst na onverklaarbare ineenstorting

Voor de derde keer in een paar weken liet Barcelona de koppositie in La Liga liggen. Ronald Koeman kon na afloop ook niet verklaren waarom het in de tweede helft misging tegen Levante (3-3) en snapt dat zijn toekomst ter discussie staat nu de titel uit zicht lijkt.

Levante
Levante
3 - 3
Barcelona
Barcelona

Barça leidde halverwege met 0-2, maar gaf die voorsprong na rust in een tijdsbestek van een paar minuten uit handen. 'We waren goed in de eerste helft, maar in de tweede helft leden we te vaak balverlies op gevaarlijke plekken. We maakten veel fouten in de verdediging', analyseerde Koeman het wedstrijdverloop.

Ousmane Dembélé zette Barça meteen weer op het spoor van de overwinning, maar daarna ging het in de slotfase wederom fout. En dat mag niet, stelde Koeman. 'Na de 2-2 reageerden we en scoorden we, maar we gaven de doelpunten te makkelijk weg. Drie tegendoelpunten in 45 minuten is niet het niveau van Barcelona.'

'Wedstrijden duren negentig minuten en er ging veel fout in de tweede helft', vervolgde Koeman. 'Zij creëerden gevaar met voorzetten die we niet goed hebben verdedigd. Dat is heel teleurstellend. Het is onmogelijk om te begrijpen wat er is gebeurd.' Wel zag Koeman dat zijn ploeg in de tweede helft aan intensiteit verloor.

Verantwoordelijkheid
Koeman nam de verantwoordelijkheid voor het dure puntenverlies op zich. 'Als trainer ben je altijd verantwoordelijk. In de rust hadden we het over het verbeteren van de defensie en dat we niet aan intensiteit mochten inboeten. Dit komt hard aan. We waren hoopvol. We stonden met 0-2 voor, dan verwacht je geen gelijkspel.'

Door het puntenverlies wordt het voor Barça heel lastig om nog kampioen te worden, erkende Koeman. Hij snapt dat het tot vragen leidt over zijn toekomst. 'Trainers staan altijd ter discussie, maar ik snap dat er vragen zijn na zo'n tweede helft. We zijn teleurgesteld, maar moeten door. We moeten ons voorbereiden op komend seizoen.'