Koeman slechts figurant in droom Rob Jansen

Reacties

Als oud-voetballers Dirk Kuijt, Dennis Bergkamp en Henrik Larsson zich inkopen bij een Engelse club, is Ronald Koeman beschikbaar voor een rol als adviseur op de achtergrond. De bondscoach van Nederland is echter niet van plan een actieve rol te gaan spelen, zegt hij.

Koeman slechts figurant in droom Rob Jansen
© Pro Shots

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Noord-Ierland werd Koeman de vraag gesteld in hoeverre hij betrokken wordt bij de belangstelling voor de overname van een Engelse club. Eerder kwam naar buiten dat Kuijt, Bergkamp en Larsson in samenspraak met zaakwaarnemer Rob Jansen een poging deden League One-club Wycombe Wanderers over te nemen. Daarbij werd ook Koemans naam genoemd.

'Ik ben op de achtergrond als adviseur gevraagd. Wanneer zij dat willen, ben ik daar bruikbaar voor. Maar ik ben niet degene die investeert en bepaalt hoe het daarna verder moet gaan. Daar is mijn zaakwaarnemer voor. Die heeft een droom en dat is een club kopen. Ik ben er niet echt bij betrokken en dat wilde ik ook niet, gezien mijn positie', aldus Koeman.

In praktijk is het nog wel de vraag of het de genoemde oud-spelers echt lukt zich in te kopen bij Wycombe Wanderers. Ook een Amerikaanse investeerder is in de race om de Britse club over te nemen van de fans, die een geschikte partij zoeken om de zoektocht naar sportieve successen in te zetten. 

Kuijt, Bergkamp en Larsson kunnen hoe dan ook hun oor te luisteren leggen bij de bondscoach. 'Als ze een keer advies willen, dan hoor ik dat wel. Verder ben ik niet de aangewezen persoon om het daar over te hebben', stelde Koeman duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.