Koeman onthult welke Oranje-keepers gaan spelen tegen Schotland en Duitsland

Reacties

Mark Flekken staat vrijdag onder de lat bij Oranje tijdens het duel met Schotland, zo onthult Ronald Koeman tijdens de persconferentie. Ook Bart Verbruggen krijgt de kans tijdens deze interlandperiode. De doelman van Brighton & Hove Albion begint tegen Duitsland.

Koeman onthult welke Oranje-keepers gaan spelen tegen Schotland en Duitsland
Nederland
Nederland
4 - 0
Schotland
Schotland
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

Koeman liet afgelopen maandag al doorschemeren dat Flekken en Verbruggen allebei een kans zouden krijgen. De bondscoach stelde namelijk dat hij de twee doelmannen zou gaan gebruiken die er de laatste interlands telkens bij waren. Koeman heeft nu duidelijkheid verschaft over hoe de positie onder de lat er de komende twee wedstrijden uit gaat zien.

Koeman wordt gewezen op de mindere beurt die Flekken tijdens het uitduel met Ierland in de kwalificatie maakte. 'Tegen Griekenland was hij geweldig', haakt de bondscoach in, die vervolgens nog even terugblikt op het duel in Dublin. 'Hij is eigenlijk heel goed aan de bal, maar overdreef wat in het opbouwen. Op zich zijn Mark en Bart gewoon geweldige opbouwers in de eerste fase van de aanval.'

De bondscoach heeft al voor ogen hoe zijn keeperstrio er op het EK uit moet gaan zien. 'We hebben het wel in ons hoofd wie uiteindelijk de drie keepers zijn die naar het EK gaan. Als iedereen fit is en ritme van spelen heeft', zo besluit Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.