Koeman onderstreept Barcelona-ambitie en legt problemen bloot

Reacties

Ronald Koeman heeft bevestigd dat het nog altijd zijn wens is om op een dag trainer van Barcelona te worden. De bondscoach van Oranje sprak in een interview met Marca openlijk over de huidige situatie in Camp Nou.

Koeman onderstreept Barcelona-ambitie en legt problemen bloot
© Pro Shots

Koeman maakte er eerder al geen geheim van door Barcelona benaderd te zijn na het ontslag van Ernesto Valverde eerder dit seizoen. De trainer bedankte voor de eer. Hij wil het Nederlands elftal trouw blijven tot na het EK, dat deze week door de enorme impact van het coronavirus is verzet naar 2021.

Bij Barcelona werd uiteindelijk Quiqué Setien aangesteld als nieuwe trainer en de Spanjaard heeft het ook moeilijk in zijn eerste maanden. Was het met terugwerkende kracht ook geen verkeerd instapmoment geweest voor Koeman? 'Nee, ik denk niet dat het een slecht moment was geweest. Barcelona is altijd in staat om belangrijke prijzen te winnen. Ze hebben erg goede spelers en de mogelijkheden om de beste spelers te halen. Als ik zonder een baan had gezeten, ja natuurlijk, iedereen houdt van Barça. Dan maakt het niet uit wat de omstandigheden van dat moment zijn. In Barcelona heb ik mijn beste tijd als speler beleefd en ik ben gek op de stad. Dus hopelijk kan ik op een dag nog de coach zijn van Barcelona', antwoordde Koeman.

De bondscoach analyseerde vervolgens kort de huidige problemen bij de koploper van Spanje. Er is te weinig diepte in het spel, meent Koeman. 'Het balbezitpercentage is niet relevant als je maar twee of drie kansen krijgt. Uit bij Napoli was het bijvoorbeeld lastig omdat zij met veel spelers achter de bal speelden. Een team heeft bovenal een speler met veel snelheid nodig. Kijk hoeveel problemen Vinícius onlangs Barcelona bezorgde. Nu heb je bij Barcelona niet echt iemand die diepgaat. Op het middenveld zijn er veel spelers met dezelfde eigenschappen. Ansu Fati heb ik het erg goed zien doen met zijn snelheid, zo'n speler hebben ze ook nodig. De rest speelt namelijk in de bal', aldus de coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.