Koeman krijgt slecht nieuws over vaste basiskracht Dest

Reacties

Sergiño Dest mist donderdag de bekerwedstrijd van Barcelona tegen Cornella en vermoedelijk ook de competitiewedstrijd van zondag tegen Elche. Door een spierblessure moet de vleugelverdediger even een pas op de plaats maken.

Koeman krijgt slecht nieuws over vaste basiskracht Dest
© Pro Shots

Dest maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Barcelona en is een vaste basisspeler in de ploeg van Ronald Koeman. Hij begon het seizoen als linksback, als vervanger van de toen geblesseerde Jordi Alba, en is sinds november de vaste man aan de rechterkant van de defensie. Dest miste dit seizoen pas twee wedstrijden: tegen Celta de Vigo en Real Betis.

Daar gaat dus een derde duel bijkomen, zo is de verwachting van Koeman. Dest raakte geblesseerd in de verloren Super Copa-finale van afgelopen weekend tegen Athletic Bilbao en werd toen vervangen door Óscar Mingueza. Barcelona meldde woensdag op de officiële website dat Dest er niet bij zal zijn tegen Cornella en aansluitend gaf Koeman op zijn persconferentie aan dat hij ook voor zondag nog niet op de Amerikaans international rekent.

Barcelona speelt donderdag zijn eerste bekerduel van dit seizoen. Ronald Koeman won de Copa del Rey al eens als hoofdtrainer van Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.