Koeman krijgt slecht nieuws over 'onmisbare' Pedri

Reacties

Ronald Koeman lijkt bij Barcelona voorlopig nog geen beroep te kunnen doen op Pedri, die moeizaam herstelt van de spierblessure waar hij mee kampt. De medische staf kiest voor voorzichtigheid.

Koeman krijgt slecht nieuws over 'onmisbare' Pedri
© Pro Shots

De achttienjarige Pedri, die onlangs nog zijn contract bij Barcelona verlengde, heeft een ontzettend druk jaar achter de rug. Hij speelde in zijn eerste seizoen bij de Spaanse topclub liefst 52 wedstrijden, ging vervolgens met Spanje naar het EK en nam ook nog eens deel aan de Olympische Spelen. Vervolgens had Koeman hem ook nog eens nodig in de eerste competitieduels van dit seizoen.

Pedri kreeg na de wedstrijden tegen Real Sociedad en Athletic Club een korte vakantie, maar de vraag is nu of dit voldoende is geweest. De middenvelder kreeg te maken met een spierblessure, maakte in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica zijn rentree en kreeg in Portugal te maken met een terugslag. Sinds het duel van vorige maand staat Pedri aan de kant.

Koeman hoopte snel weer een beroep te kunnen doen op het toptalent, maar zal volgens het Catalaanse SPORT geduld moeten hebben. Pedri is maandag weer onderzocht en blijkt nog wat langer de tijd nodig te hebben om te herstellen. Volgens de Catalaanse krant is de verwachting dat Pedri pas na de interlandperiode weer zal aansluiten. Dat betekent dat hij de komende vier wedstrijden van Barcelona, waaronder de zeer belangrijke Champions League-clash met Dinamo Kiev, nog zal moeten missen.

Maandag maakte Barcelona bekend dat ook Frenkie de Jong in de lappenmand is beland. De Nederlander kampt met een hamstringblessure; het is nog onduidelijk hoelang hij aan de kant zal staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.