Koeman hoopt Lukaku te overtuigen bij Everton te blijven

Reacties

In navolging van zijn broer Erwin neemt Ronald Koeman ook Jan Kluitenberg mee naar zijn nieuwe club Everton, waar hij komend seizoen een beroep hoopt te kunnen doen op Romelu Lukaku.

Koeman hoopt Lukaku te overtuigen bij Everton te blijven

De drie werkten sinds het seizoen 2014/15 samen bij Southampton. Kluitenberg, met wie Ronald Koeman samenwerkte bij Vitesse, Benfica, AZ en Feyenoord, wordt de nieuwe fysiektrainer bij Everton.

Hoewel Koemans oudere broer meegaat als assistent-trainer, mogen David Unsworth en Duncan Ferguson, de huidige assistenten, blijven. 'Omdat ze zoveel ervaring bij Everton hebben', verklaarde de nieuwe manager.

Verder krijgt Koeman een transferbudget van meer dan honderd miljoen euro om nieuwe spelers aan te trekken. Hij wil echter niet direct aankopen doen. 'Eerst ga ik kijken naar de spelers die we hier en in de jeugdopleiding hebben rondlopen. Daarna weten we wat voor spelers we moeten halen.'

De 53-jarige Nederlander hoopt verder zijn beste spelers te behouden, zoals Lukaku, die met België mee is naar het EK. 'Ik heb nog niet met hem gesproken', zei Koeman. 'Lukaku is een topspeler, een echte doelpuntenmaker. Je wilt je beste spelers niet verliezen, dus als ik daar iets aan kan doen, doe ik dat. Hij is nog altijd een jonge speler, die nog veel kan verbeteren'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.