Koeman haalt Maatsen bij selectie na blessure Frenkie de Jong

Reacties

Ian Maatsen vervangt Frenkie de Jong in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De 22-jarige speler van Borussia Dortmund behoorde twee weken geleden tot de laatste afvallers.

Koeman haalt Maatsen bij selectie na blessure Frenkie de Jong
© Pro Shots

Maatsen wordt sinds de tweede seizoenshelft door Chelsea verhuurd aan Borussia Dortmund, waar hij een ijzersterke periode kende. De Duitse topclub reikte zelfs tot de Champions League-finale, waarin Real Madrid te sterk bleek. Linkervleugelverdediger Maatsen verdiende een plaats in het Elftal van het Seizoen van de Champions League.

De Jong viel af omdat hij niet tijdig is hersteld van zijn in april opgelopen enkelblessure. De 27-jarige middenvelder was bezig aan een race tegen de klok, die hij dus verloor.

Zoals bekend moesten de 24 deelnemers hun definitieve EK-selectie uiterlijk op 7 juni om 23.59 uur hebben ingediend bij de UEFA. Spelers die ziek worden of een blessure oplopen, mogen echter nog worden vervangen. De eerste stap in dat proces is dat zowel de teamdokter als een dokter van het medisch comité van de UEFA bevestigt dat de betreffende speler niet inzetbaar is voor de duur van het toernooi.

De UEFA heeft in dit soort situaties altijd het laatste woord. De regels zijn verder simpel. Keepers én veldspelers mogen nog voor de eerste EK-wedstrijd van het land worden vervangen. Voor doelmannen geldt dat dit ook nog na de eerste wedstrijd mag gebeuren, zelfs als de overige keepers allemaal fit zijn.

Voor Nederland begint het EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni) zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Meer I. Maatsen
Meer over I. Maatsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.