Koeman: 'Gerrard heeft me nog een appje gestuurd'

Reacties

Ronald Koeman heeft Georginio Wijnaldum nog niet afgeschreven, ook al heeft hij in zijn meest recente selectie geen plaatsje vrijgehouden voor de 34-jarige middenvelder van Al-Ettifaq. Op de persconferentie ging hij daarop in.

Koeman: 'Gerrard heeft me nog een appje gestuurd'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

'Hij heeft een hele tijd in een heel moeilijke situatie gezeten. Totaal geen voorbereiding gehad met een team, dus hij heeft misschien vier of vijf wedstrijden gespeeld', aldus Koeman over de moeilijke aanloop van de Rotterdammer. Hij houdt hem wel in het oog, bevestigde de bondscoach van Oranje: 'Ik krijg beelden van wedstrijden en trainer Steven Gerrard stuurde mij een appje dat hij fit is', aldus Koeman, die Gerrard allicht leerde kennen toen hij in diens thuisstad Liverpool werkte als manager van Everton.

Wijnaldum is dus nog niet afgeschreven, en ook het feit dat hij nu in Saoedi-Arabië voetbalt is op zichzelf geen beletsel voor een selectie. 'Hij is nog steeds in beeld voor mij, maar ik vond het nu te vroeg. Ik denk dat de competitie daar op een steeds hoger niveau komt, gezien de spelers die de kant van die competitie opgaan. Het is niet een te slechte competitie om over Wijnaldum na te denken.'

Zodoende blijft de teller voor Wijnaldum op negentig interlands staan, voorlopig althans. Zijn reis bij de hoofdmacht van Oranje begon dertien jaar geleden met een ruime overwinning op San Marino (11-0, onder meer met een goal van de debutant) en het voorlopige einde was in juni, de Final Four van de Nations League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.