Koeman denkt met rol Promes ook aan de toekomst

Reacties

Bij Ajax schittert Quincy Promes als aanvaller, maar dinsdag begint hij als rechtsback bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman legde voor de wedstrijd tegen Estland uit waarom hij voor deze variant koos.

Koeman denkt met rol Promes ook aan de toekomst
© Pro Shots

Koeman kondigde voor de wedstrijd al aan dat hij zou experimenteren met zijn opstelling, na de 0-0 tegen Noord-Ierland was Oranje immers al geplaatst voor het EK. 'Met deze rol voor Quincy Promes loop ik al wat langer rond', vertelde Koeman bij de NOS. 'Promes als rechtsback is ook met het oog op de toekomst zeker een optie, zeker tegen dit soort tegenstanders. In dit soort wedstrijden is je rechtsback vaak een soort buitenspeler. Promes kan bijna alles. Hij kan meerdere posities goed invullen en in balbezit zal hij veelal op zijn eigen positie staan. Als we moeten verdedigen, moet hij gewoon verdedigen. Logisch.'

Ook andere spelers in de achterste linie zien we niet vaak terug in de basisopstelling van het Nederlands elftal. 'Ik wil ook wat andere jongens zien nu we geplaatst zijn en onze doelstelling hebben bereikt', verklaarde Koeman. 'Dat hebben we met een redelijk vaste groep gedaan, dus ik vind het nu niet meer dan normaal om spelers als Nathan Aké en Patrick van Aanholt op te stellen. Zij hebben in de groei van dit elftal ook hun steentje bijgedragen, dus dat wil ik op deze manier belonen.' Aké staat in het centrum naast Matthijs de Ligt, Van Aanholt is de linksback. Zij vervangen Virgil van Dijk (geblesseerd) en Daley Blind (bank).

De aftrap van Nederland - Estland wordt om 20.45 uur verricht. Oranje kan nog groepswinnaar worden, maar dan moet het zelf winnen van Estland en hopen op puntenverlies van Duitsland, dat tegen Noord-Ierland speelt.

VI's Marco Timmer over de opstelling van Oranje: 'Quincy Promes heeft ook bij Ajax laten zien dat hij alles kan'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.