'KNVB-doelwit Schmidt wil geen bondscoach worden'

Reacties

De KNVB kan naar verluidt een streep zetten door de naam Roger Schmidt (50). De Duitse trainer werd genoemd als een voorname kandidaat voor de vacature bij het Nederlands elftal, maar volgens Bild heeft Schmidt absoluut geen trek in een baan als bondscoach.

'KNVB-doelwit Schmidt wil geen bondscoach worden'

De Duitse boulevardkrant komt dinsdagmiddag exclusief met het nieuws. De onlangs bij Bayer Leverkusen ontslagen Schmidt heeft zijn zinnen gezet op een baan als clubtrainer. Er zou vanuit de Premier League interesse zijn van diverse clubs voor de coach die met Red Bull Salzburg ooit Ajax te kijk zette in de Europa League.

Als de berichtgeving van Bild klopt, slinken de opties voor de KNVB nog verder. Zondag bracht Kees Jansma in zijn programma op FOX Sports De Tafel van Kees naar buiten dat Schmidt samen met het duo Ruud Gullit-Henk ten Cate in Zeist bovenaan het lijstje stond. Oranje is op zoek naar een nieuwe bondscoach sinds Danny Blind werd ontslagen na de 2-0 nederlaag in Bulgarije.

Schmidt is niet de eerste trainer die een baan als clubcoach verkiest boven de zware klus bij het Nederlands elftal. Zo lieten Ronald Koeman en Frank de Boer na het ontslag van Blind bijvoorbeeld al doorschemeren een baan als bondscoach op dit moment geen logische vervolgstap te vinden. De KNVB is daardoor nog altijd zoekende. Ten Cate en Gullit zeiden zondag nog niet benaderd te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.