KNVB ziet in Stewart opvolger van Hoogma

Reacties

Earnest Stewart is kandidaat om de nieuwe directeur topvoetbal te worden bij de KNVB. De 52-jarige bestuurder is door de voetbalbond gepolst om de vertrekkende Nico-Jan Hoogma op te volgen. Een langer verblijf in de Verenigde Staten is echter niet uitgesloten.

KNVB ziet in Stewart opvolger van Hoogma
© Pro Shots

Hoogma neemt in de zomer afscheid van de KNVB en Stewart moet hem opvolgen. Hij werkte eerder als technisch directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda en AZ. In 2015 vertrok hij uit Alkmaar en ging hij werken bij Philadelphia Union. Sinds 2018 is de ex-international general manager bij de Amerikaanse voetbalbond.

De Amerikanen zijn uiterst tevreden over het werk van Stewart en willen zijn contract verlengen. De bestuurder, die een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder heeft, zal een keuze moeten maken over zijn toekomst. In de VS werkt men toe naar het WK van 2026, dat samen met Canada en Mexico wordt georganiseerd.

Stewart, die 103 interlands speelde voor de VS, krijgt meteen een belangrijke taak als hij bij de KNVB aan de slag gaat. De opvolger van Hoogma zal namelijk een nieuwe bondscoach moeten zoeken voor de periode na Louis van Gaal. Na het WK in Qatar van komende winter zwaait de zeventigjarige keuzeheer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.