KNVB zet bondscoach Reijners aan de kant

Reacties

Roger Reijners vertrekt per 1 augustus als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De 51-jarige oefenmeester was bijna vijf jaar in dienst bij de KNVB en leidde de Oranje Leeuwinnen voor het eerst in de historie naar een WK, waarin het vorige maand in de achtste finale werd uitgeschakeld door Japan.

KNVB zet bondscoach Reijners aan de kant

Aangezien Reijners zijn medio 2016 aflopende verbintenis niet wilde verlengen, besloot de KNVB afscheid te nemen. 'We willen de nieuwe bondscoach langer dan een jaar voorbereidingstijd geven op het Europees Kampioenschap 2017, om het team optimaal klaar te stomen voor het EK in eigen land', legt manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB uit.

'Roger heeft ontzettend veel voor de Oranje Leeuwinnen betekend', vervolgt Booij. 'Hij is de eerste coach die het team naar het WK begeleidde. We kijken dan ook terug op een goede en vruchtbare periode. Met het aanstellen van een nieuwe coach kiezen we echter voor de lange termijn.'

'Omdat ik er voor gekozen heb om mijn contract niet te verlengen, begrijp ik de keuze van de KNVB voor een andere coach', reageert Reijners. 'Natuurlijk had ik graag de Olympische Spelen in 2016 mee willen maken en daarna afscheid genomen. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen periode en daar wil ik zeker de speelsters en staf voor bedanken.'

Tot het moment dat de KNVB een opvolger voor Reijners heeft gevonden neemt Sarina Wiegman, de huidige assistent-bondscoach, de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.