KNVB stelt Ajax teleur: bekerduel blijft in ADO-stadion

Reacties

De KNVB heeft besloten dat het bekerduel tussen de amateurs van Scheveningen en Ajax volgende week woensdag 'gewoon' in het stadion van ADO Den Haag - en dus zonder uitsupporters - wordt gespeeld.

KNVB stelt Ajax teleur: bekerduel blijft in ADO-stadion

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat burgemeester Pauline Krikke van Den Haag dat besluit had genomen. Ze wil een voetbalfeest maken van het bekertreffen en stelt dat dat alleen kan als de organisatie goed en veilig verloopt. 'Daarom heeft de gemeente de afgelopen dagen intensief en veelvuldig overleg gevoerd, zowel binnen de driehoek met politie en OM, als met Scheveningen', liet Krikke weten.

Daarop liet Ajax al direct weten dat besluit niet zomaar te accepteren. 'De club is bij geen enkel vooroverleg betrokken geweest en kon daardoor niet meedenken aan een oplossing waarbij de Amsterdamse aanhang dit duel wel gewoon kan bijwonen', zo meldde de club. 'Ajax is van mening dat supporters van beide clubs bij een wedstrijd aanwezig moeten zijn en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om dit te kunnen realiseren.'

De Amsterdammers hebben van de voetbalbond nu echter nul op het rekest gekregen. 'De KNVB betreurt het feit dat de wedstrijd zonder uitsupporters zal worden gespeeld en dat Ajax door de gemeente Den Haag niet is betrokken bij overleggen voorafgaand aan de wedstrijd', zo laat het weten. 'De KNVB heeft dat kenbaar gemaakt aan de gemeente Den Haag en er daar op aangedrongen om op korte termijn opnieuw in overleg te treden met alle relevante betrokkenen om te bezien of een situatie als deze in de toekomst kan worden voorkomen.'

Het affiche voor het KNVB-bekertoernooi vindt plaats op 20 september. Komende zondag speelt Ajax ook al in Den Haag. Dan gaat de Amsterdamse club in de Eredivisie op bezoek bij ADO. Ook dan zijn er geen uitsupporters bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.