KNVB onthult conceptprogramma: eerste Klassieker pas in 2023

Reacties

Het volledige concept competitieprogramma van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is woensdagochtend bekendgemaakt. De KNVB onthulde dinsdagmiddag al welke clubs elkaar in de eerste speelronde treffen, nu zijn alle wedstrijden bekend.

KNVB onthult conceptprogramma: eerste Klassieker pas in 2023
© Pro Shots

Anders dan andere jaren werd de eerste speelronde van zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie een dag voor het conceptprogramma bekend. Kampioen Ajax begint met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. PSV ontvangt promovendus FC Emmen en Feyenoord gaat op bezoek bij Vitesse. SC Heerenveen en Sparta Rotterdam openen het seizoen op 5 augustus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De eerste Klassieker wordt pas in het nieuwe jaar gespeeld. Op 22 januari 2023 staat Feyenoord-Ajax op het programma. Op zondag 18 september speelt PSV tegen Feyenoord en AZ tegen Ajax. Aangezien het om een conceptprogramma gaat, kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. De KNVB publiceert doorgaans het definitieve programma een aantal dagen na het concept.

Ook dit seizoen worden er wedstrijden in de Eredivisie gespeeld op zaterdag om 16.30 uur en zondagavond om 20.00 uur. Alle clubs spelen minstens één keer op zaterdagmiddag, terwijl het de bedoeling is dat er zeventien wedstrijden worden gespeeld op zondagavond. De KNVB heeft nog niet bekendgemaakt welke wedstrijden dat zijn, aangezien dat afhankelijk is van welke Europese deelnemer van die gelegenheid gebruik wil maken.

Klik hier voor het hele conceptcompetitieprogramma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.