KNVB laat AZ en Roda voor niets naar Zeist komen

AZ en Roda JC zijn weinig opgeschoten met hun gang naar Zeist. De tuchtcommissie van de KNVB houdt ondanks dat beide clubs niet akkoord gingen met het schikkingsvoorstel vast aan de schorsingen voor Graziano Pellè (foto) en Eric Addo. De twee moeten allebei drie duels toekijken.

KNVB laat AZ en Roda voor niets naar Zeist komen

De Alkmaarders gingen vorige week al eens tevergeefs in beroep tegen de schorsing van Nick Viergever. Omdat de uitgesproken strafmaat gelijk bleef aan het schikkingsvoorstel van de aanklager: vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, kondigden AZ en Pellè al aan in beroep te gaan tegen de schorsing.

De Italiaanse AZ-spits kreeg zondag in het uitduel met Ajax (4-0 verlies) direct rood na een tackle op Dario Cvitanich. De aanvaller stond op dat moment pas twee minuten op het veld.

Eric Addo is eveneens voor vier duels, ook één voorwaardelijk, geschorst. De verdediger die werd vervolgd voor het slaan van FC Utrecht-spits Ricky van Wolfswinkel, zag zijn straf niet verminderd worden. Ook een ontlastende verklaring van slachtoffer Van Wolfswinkel mocht niet baten.

Omdat AZ beroep aantekent kan Pellè na het duel van zaterdag met Roda JC, waarin de Italiaan automatisch geschorst is, beschikken over de spits totdat de definitieve uitspraak volgt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's