KNVB heeft bewijs voor matchfixing bij Willem II

Reacties

Er heeft in 2009 matchfixing plaatsgevonden in de Eredivisie. De integriteitseenheid van de KNVB heeft daar na een jaar onderzoek voldoende bewijs voor gevonden.

KNVB heeft bewijs voor matchfixing bij Willem II

Het duel tussen FC Utrecht en Willem II op 9 augustus 2009 is volgens de KNVB met zekerheid gefixt. Eerder al werden de uitwedstrijden van Willem II tegen Ajax op 17 oktober 2009 (4-0) en Feyenoord op 19 december 2009 (1-0) genoemd als gemanipuleerde wedstrijden.

Spil in dit hele schandaal is Ibrahim Kargbo, die samen met matchfixer Wilson Raj Perumal opereerde. Kargbo kreeg ook hulp van ploeggenoten, maar onduidelijk is nog om wie het gaat. Ook een benefietwedstrijd tussen Sierra Leone en Willem II is waarschijnlijk georganiseerd met het doel deze te manipuleren.

'Het Nederlandse voetbal heeft op dit gebied als een van de laatste in Europa officieel zijn onschuld verloren', reageert operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. 'We weten dat matchfixing niet stopt bij de landsgrenzen en de KNVB zegt al lang dat het ook in de Nederlandse competities voor kan komen.'

'Toch is het slikken nu het officieel vaststaat. Voor Willem II, hun fans en iedereen die betrokken is bij het voetbal. Tegelijkertijd hopen we dat dit ook iets oplevert. Namelijk dat het bijdraagt aan de urgentie in Nederland om deze plaag in de sport te bestrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.