KNVB en Nike verlengen samenwerking

Reacties

De Nederlandse voetbalbond en Nike hebben hun samenwerking verlengd tot tenminste 2026. Dat houdt in dat de KNVB aan het einde van het contract dertig jaar samenwerkt met de kledingsponsor.

KNVB en Nike verlengen samenwerking

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, is blij met de samenwerking die in 1996 begon: 'Het partnership met Nike is de langstlopende sponsorovereenkomst in de geschiedenis van de KNVB; dat is natuurlijk niet voor niets. Nike is het grootste voetbalmerk ter wereld. Ze zetten zich niet alleen in voor het Nederlands elftal, maar voor het gehele Nederlandse voetbal en iedereen die van onze sport houdt. We zijn dan ook erg trots op de vroegtijdige verlenging van onze samenwerking.'

De samenwerking houdt in dat Oranje en alle jeugdelftallen de komende twaalf jaar training- en wedstrijdkleding van Nike zullen dragen.

'We zijn erg blij om onze samenwerking met de KNVB en het Nederlands elftal te kunnen verlengen en het is extra bijzonder, omdat de KNVB dit jaar ook zijn 125-jarig bestaan viert. De KNVB was één van Nike’s eerste grote sponsorprojecten in het voetbal en dat heeft ons geholpen om ’s werelds grootste en meest innovatieve voetbalmerk te worden. We kunnen niet wachten om dit succes verder uit te bouwen', aldus Dermott Cleary, vice-president  en general manager van Nike Football.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.