KNVB deelt zorgen met supporters: 'Klap in het gezicht van politiek Den Haag'

Reacties

De KNVB is net als het Supporterscollectief Nederland niet gelukkig met de voorgenomen btw-verhoging op sportevenementen en concerten die is opgenomen in het hoofdlijnenakkoord van de politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

KNVB deelt zorgen met supporters: 'Klap in het gezicht van politiek Den Haag'
© Pro Shots

De btw-verhoging van 9 naar 21 procent betekent dat seizoenkaarten en losse tickets in het Nederlandse profvoetbal mogelijk fors duurder worden. Het Supporterscollectief Nederland heeft het kabinet vorige week opgeroepen om de voorgenomen btw-verhoging op toegangskaarten voor voetbalwedstrijden in te trekken.

De KNVB maakt zich ook zorgen over de politieke plannen. 'Een btw-verhoging van 9 naar 21 procent raakt de mensen met een kleine portemonnee en die zullen eerder afhaken door de hogere kosten. Zeker in tijden van al stijgende kosten', aldus de voetbalbond in een statement. 'De rekening wordt nu neergelegd bij de supporters, clubs en voetballers.

'Het is overduidelijk dat het voetbal, de grootste amusementsindustrie en één van de visitekaartjes van Nederland in de rest van wereld, hiermee nu een klap in het gezicht krijgt van Den Haag. Terwijl de concurrentiepositie van het Nederlands voetbal al zwaar onder druk staat', aldus de KNVB, die naar eigen zeggen 'doorlopend in gesprek' is met de politiek. 'Voetbal moet een volkssport blijven, geen elitesport worden.'

Nieuwe voorzitter
De KNVB maakt vanavond bekend wie de nieuwe voorzitter van de bond wordt. Vertegenwoordigers van het profvoetbal en het amateurvoetbal brengen tijdens de bondsvergadering in Zeist hun stem uit op een nieuwe preses. Frank Paauw, Hans Nijland of Jeanet van der Laan zijn de drie kandidaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.