Knullig eigen doelpunt Knoester levert Utrecht toch nog volle buit op

FC Utrecht heeft in de extra tijd een overwinning behaald op Heracles Almelo. Een eigen doelpunt van Mats Knoester deed Heracles de das om. Adrian Dalmau kopte de bal tegen de verdediger aan, waardoor de bal in het doel belandde.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
Heracles Almelo

Na een rustig begin was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor FC Utrecht. Anastasios Douvikas zag een schot geblokt worden door Noah Fadiga. Daarna was Simon Gustafson heel dicht bij de openingstreffer. Douvikas gaf de bal op Gustafson, die alleen nog maar hoefde af te drukken. Maar Janis Blaswich stond op de goede plek en redde knap.

Vijf minuten voor rust kreeg Utrecht een strafschop. Remco Balk brak door aan de linkerkant en werd onderuit gehaald door Marco Rente. De strafschop leverde echter ook geen doelpunt op. Gustafson zijn schot werd gestopt door Blaswich.

Diezelfde Gustafson zorgde na rust weer voor gevaar. Hij stuurde Balk weg, maar hij schoot de bal tegen de lat. Blaswich onderscheidde zich daarna nogmaals. Hij zorgde ervoor dat de kansen van Bart Ramselaar en Balk geen voorsprong voor de thuisploeg opleverden. Het leek er daardoor lang op dat de wedstrijd in 0-0 zou gaan eindigen.

In de extra tijd was het uiteindelijk toch raak voor Utrecht. Op aangeven van Adam Maher kopte Dalmau de bal tegen Mats Knoester aan, die de bal daardoor knullig in zijn eigen doel werkte: 1-0. Utrecht staat door de overwinning nu op 26 punten en bezet daarmee de vierde plaats.