Knotsgekke tweede helft: Ajax krijgt rood en ontsnapt aan tegengoal

Ajax ging donderdagavond met een voorsprong de rust in tegen Bodø/Glimt, maar het was een klein wonder te noemen dat het na tien minuten in de tweede helft nog steeds 0-1 stond. De Amsterdammers kregen een rode kaart in het Conference League-duel met de Noren en ontsnapten daarna meerdere keren aan een tegentreffer.

FK Bodø/Glimt
nv
1 - 2
Ajax
Ajax

Ondanks een veldoverwicht van Bodø was het Ajax dat de leiding nam in Noorwegen. Steven Berghuis schoot op aangeven van Brian Brobbey raak. In de tweede helft kreeg de ploeg van John van 't Schip echter een tik. Josip Sutalo haalde de doorgebroken Hakon Evjen (ex-AZ) neer en na inmenging van de VAR kreeg de Kroaat rood.

Met tien man leek het daarna al snel mis te gaan voor Ajax. Daarbij eiste Borna Sosa de hoofdrol op. Eerst haalde de linksback een poging van Bodø net op tijd van de lijn en even later maakte Sosa hands in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Tasos Sidiropoulos ging opnieuw naar het scherm, maar oordeelde dat er eerder een overtreding werd begaan op Ajax-keeper Diant Ramaj.

Zo kreeg Bodø geen strafschop. De Noren verzuimden het daarna om Ajax pijn te doen. Tot twee keer toe raakte de thuisploeg de lat. Eerst via Patrick Berg en even later was het Jens Petter Hauge die het aluminium raakte.