Knappe comebacks van VVV-Venlo op bezoek bij PSV

VVV-Venlo heeft voor een verrassing gezorgd door bij zijn rentree in de Eredivisie met 3-3 gelijk te spelen bij PSV. De club uit Venlo kwam twee keer knap terug van een achterstand.

PSV leek in de eerste helft op weg naar een eenvoudige zege. Een treffer van Orlando Engelaar werd ten onrechte afgekeurd, maar daarna liep PSV uit naar een 2-0 voorsprong bij rust. Nordin Amrabat schoot hard de eerste binnen en Ola Toivonen kopte een voorzet van Balázs Dzsudzsák binnen. Daarvoor had VVV ook enkele goede kansen onbenut gelaten.

In de tweede helft kwam VVV echter heel knap terug in de wedstrijd. Achmed Ahahaoui maakte in de 53ste minuut de 2-1, door een hard schot na een subtiel hakje van Keisuke Honda. Dezelfde Honda volleerde zes minuten later een corner binnen, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden. VVV was ook zeker niet minder dan de club uit Eindhoven.

In de 82ste minuut leek Toivonen PSV naar de overwinning te koppen. VVV-doelman Dennis Gentenaar gaf een hoekschop weg, deze werd genomen door Ibrahim Afellay en binnengekopt door de Zweedse aanvaller. Maar de bezoekers kwamen opnieuw terug, ditmaal door Ruben Schaken. Hij troefde Dirk Marcellis af en met een hard schot passeerde hij Andreas Isaksson.