Zowel AS Roma als VfL Wolfsburg staat na twee Europa League-groepsduels op vier punten. Beide ploegen speelden gelijk in een uitwedstrijd.

Saint-Étienne
1 - 1
VfL Wolfsburg

Jeffrey Bruma leek aan het begin van dit seizoen op een zijspoor te zitten bij Wolfsburg, maar de laatste weken mag hij weer wat vaker opdraven. In de eerste Europa League-groepswedstrijd (3-1 winst op FK Oleksandrija) viel hij in, afgelopen weekend speelde hij negentig minuten in de competitiewedstrijd tegen FSV Mainz 05, waarna hij ook donderdag in Frankrijk aan de start verscheen. Dat laatste gold uiteraard ook voor spits Wout Weghorst, die na een uur gewisseld werd.

Op bezoek bij Saint-Étienne kregen de beide Nederlanders al vroeg een domper te verwerken, toen Timothée Kolodziejczak van buiten het zestienmetergebied raak schoot namens de thuisploeg. De 1-1 liet niet lang op zich wachten, toen Wolfsburg-verdediger William een paar minuten later een schitterende voorzet van Maximilian Arnold binnenkopte. Het venijn bleek 'm bepaald niet in de staart te zitten, want die gelijkmaker na een kwartier bleek direct de laatste goal van de wedstrijd.

Wolfsberger AC
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Het bescheiden Wolfsberger stuntte in de eerste speelronde door met 0-4 te winnen bij Borussia Mönchengladbach. Met ex-PSV'er Marcel Ritzmaier in de basis gingen de Oostenrijkers ook donderdag tegen AS Roma op jacht naar een verrassing. Die kwam er met de remise slechts gedeeltelijk, maar Wolfsberger liet zich absoluut niet afbluffen door de bezoekers, al moest het zich wel terugknokken van een achterstand.

Die 0-1 viel overigens op wel heel curieuze wijze, Ritzmaier (die na een kwart wedstrijd al een prima kans had gekregen) was daarbij nadrukkelijk betrokken. Uit een corner kopte Leonardo Spinazzola richting doel, via het lichaam van de vlak voor hem staande Ritzmaier kwam de bal pardoes terug tegen zijn hoofd, waarna de  bal in het doel verdween: 0-1.

Bij AS Roma kregen Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov en keeper Pau López rust, terwijl Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan, Alessandro Florenzi, Cengiz Ünder en Diego Perotti geblesseerd ontbraken. Dat liet zich voelen, want de bezoekers hadden het moeilijk en kregen kort na rust de 1-1 binnen. Zo curieus als de eerste goal van de avond was, zo schitterend was de gelijkmaker: Michael Liendl schoot de bal van ver schitterend in de verre kruising. Daarmee bepaalde hij direct de eindstand.

Ferencváros
Ferencváros
0 - 3
Ludogorets
Ludogorets

Op papier moeten Ferençvaros en Ludogorets in Groep H vechten om de kruimels achter CSKA Moskou en Espanyol, maar met name laatstgenoemde ploeg doet het met zes uit twee vooralsnog prima. Dat was donderdagavond mede te danken aan Jody Lukoki: de ex-aanvaller van onder meer Ajax en PEC Zwolle tekende al na 36 seconden voor de 0-1.

Hij zag hoe zijn ploeggenoot Rafael Forster nog voor rust de voorsprong verdubbelde, vlak voordat Ludogorets door de tweede gele kaart van Dragos Grigoire met een man minder kwam te staan. Dat deerde de Bulgaren niet, want Forster maakte er na 64 minuten 0-3 van.

Beşiktaş
Beşiktaş
0 - 1
Wolverhampton Wanderers

Met Jeremain Lens ruim 83 minuten binnen de lijnen en Oguzhan Özyakup als invaller in de 79ste minuut leed Besiktas een zeer pijnlijke nederlaag. In de allerlaatste seconden zorgde Willy Boly namelijk pas voor de 0-1 namens Wolves. Daardoor blijven de Turken puntloos, terwijl de in de Premier League ploeterende Engelsen juist van die hatelijke nul af zijn.