Kluivert wordt directeur bij PSG en gaat niet naar Ajax

Reacties

Patrick Kluivert wordt de nieuwe directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain. Door die nieuwe klus wordt de voormalige spits van de Amsterdammers niet de trainer van Ajax A1, zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Kluivert wordt directeur bij PSG en gaat niet naar Ajax

De veertigjarige Kluivert bevestigt de overgang en zegt vereerd te zijn met de nieuwe uitdaging. 'Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax. Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren. Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen', aldus Kluivert op de clubwebsite. Ajax meldt tevens dat er al een akkoord is bereikt over de ontbinding van het tweejarige contract.

Kluivert wordt in zijn nieuwe functie een spil in het hyperambitieuze project van de Qatarese voorzitter Nasser Al-Khelaifi, die zijn zinnen heeft gezet op winst van de Champions League. Omdat ex-trainer Laurent Blanc die ambities niet waar kon maken werd hij onlangs ontslagen, terwijl de Fransman in eigen land met PSG ongenaakbaar was en alle prijzen in de wacht sleepte. In de Champions League gingen de Parijzenaars in de kwartfinale ten onder tegen Manchester City.

Kluivert wordt aanspreekpunt voor de kersverse coach Unai Emery en wordt tevens verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid. Ook krijgt hij de voetbalschool onder zijn hoede en gaat hij een rol vertolken in het onderhouden van de internationale betrekkingen (met clubs en spelers).

Ajax noemt bij monde van technisch directeur Marc Overmars het verrassende vertrek van Kluivert 'een aderlating'.

Kluivert was als speler ook al actief in Frankrijk. In de nadagen van zijn actieve loopbaan kwam hij uit voor Lille. Als trainer had Kluivert de beloftenploeg van FC Twente onder zijn hoede, was hij assistent bij Oranje tijdens het bewind van bondscoach Louis van Gaal en zelf was de voormalige spits van Ajax, AC Milan, Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en dus Lille bondscoach van Curaçao. Kluivert was tijdens het afgelopen EK als analyticus verbonden aan beIN Sports, dat eveneens in handen is van Al-Khelaifi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.