Kluivert en Rosario maken indruk tegen AC Milan: 'Veelbelovend'

Reacties

Justin Kluivert en Pablo Rosario kunnen terugkijken op een prima officieus debuut voor OGC Nice. Het Nederlandse duo stond aan de aftrap bij het oefenduel met AC Milan van zaterdag (1-1) en stelde niet teleur.

Kluivert en Rosario maken indruk tegen AC Milan: 'Veelbelovend'
© Pro Shots

Trainer Christophe Galtier koos tegen Milan voor zijn vertrouwde 4-4-2-formatie. Rosario vormde het blok op het middenveld met Khéphren Thuram, terwijl Kluivert op zijn favoriete positie aan de linkerflank stond. Voor de van AS Roma gehuurde aanvaller zat de wedstrijd er halverwege op. Rosario speelde de volle negentig minuten. Nice kwam na een klein uur aan de leiding door een strafschop van Amine Gouiri, waarna Olivier Giroud de eindstand bepaalde op 1-1.

In Franse media waren er achteraf complimenten voor de Nederlanders. L'Équipe lichtte Kluivert uit als één van de uitblinkers: 'Kluivert speelde maar een helft, maar dat was genoeg om te laten zien wat hij het elftal kan brengen: veel beweging, nauwkeurigheid en creativiteit. Zelfs met een gebrek aan ritme is hij nog in staat om de één-tegen-één veelvuldig op te zoeken. Hij creëerde er kansen mee voor Gouiri en Lucas Da Cunha.'

Ook Nice Matin was positief over het optreden van de Oranje-internationals. 'Nieuwkomers Kluivert en Rosario lieten veelbelovende dingen zien in hun eerste optreden voor Nice. Maar er waren meer pluspunten. Het duo Dante-Todibo zag er solide uit en ook Gouiri, Thuram en Youcef Atal speelden prima', concludeerde het Franse medium.

Overigens was er minder goed nieuws voor Calvin Stengs, die verrassend genoeg ontbrak tegen Milan. Galtier gaf achteraf duidelijkheid: 'Calvin heeft een spierblessure, we weten niet precies hoelang het gaat duren, maar hij gaat het openingsduel van de competitie niet halen', aldus de trainer over de wedstrijd tegen Stade Reims van komend weekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.