Kluivert draagt steentje bij aan belangrijke zege AS Roma

AS Roma heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Serie A. Justin Kluivert speelde een bijrol in de zeer eenvoudige zege op Cagliari.

AS Roma
AS Roma
3 - 0
Cagliari
Cagliari

De ploeg van trainer Claudio Ranieri schoot uit de startblokken in Stadio Olimpico. Federico Fazio opende in de vijfde minuut de score met een kopbal uit een hoekschop en drie minuten later was het al 2-0. Kluivert werd de diepte in gestuurd en de Nederlander legde de bal goed breed op Javier Pastore, die hem met veel gevoel in de hoek plaatste.

Na die bliksemstart bleef Roma aanvallen en was Kluivert dicht bij zijn tweede assist. De Oranje-international haalde de achterlijn en trok de bal laag terug. Opnieuw was Pastore het eindstation, maar deze keer belandde zijn inzet tegen de lat. Met name Edin Dzeko liet vervolgens kansen liggen om de score verder uit te bouwen. Pas vijf minuten voor tijd viel de 3-0 via Aleksandar Kolarov. De Serviër scoorde uit de rebound na een schot van Kluivert.

De overwinning kwam aan de andere kant geen moment in gevaar, waardoor Roma drie belangrijke punten kan bijschrijven. De Romeinen stijgen zo naar de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op een Champions League-ticket. AC Milan en Atalanta Bergamo hebben nog wel een duel tegoed en kunnen de ploeg van Ranieri later dit weekend weer voorbij.