Klose brengt Werder op kop, rood Vd Vaart

Werder Bremen lijkt klaar voor de kraker in de Champions League tegen Barcelona. Die Grün-Weissen wonnen de topper tegen Hertha BSC en gaan aan kop in de Bundesliga. Bayern speelde gelijk, terwijl Rafael van der Vaart van het veld werd gestuurd.

Werder Bremen-Hertha BSC 3-1In de topper van dit weekeinde in de Bundesliga heeft Werder Bremen duidelijk gemaakt dat het een serieuze titelkandidaat is. De ploeg van trainer Thomas Schaaf neemt voorlopig de koppositie in na een 3-1 zege op Hertha BSC, dat nu tegen een achterstand van zes punten aan kijkt.

Na een tumultueuze beginfase maakte Miroslav Klose het verschil in het Weserstadion. De spits kopte de 2-1 binnen na een voorzet van Pierre Womé en zorgde met een individuele actie voor 3-1.

Klose had met een foutje nog wel de tegentreffer van Hertha op zijn geweten. De spits slaagde er in het eigen strafschopgebied niet in om de bal weg te trappen, waarna Josip Simunic er 1-1 van kon maken. De Kroatische verdediger maakte daarmee op zijn beurt ook een fout goed, want hij was de veroorzaker van de strafschop waaruit Diego de score had geopend.

Bayern München-Borussia Mönchengladbach 1-1Bayern stelde voor eigen publiek teleur. De kampioen van het afgelopen seizoen wist een kopdoelpunt van Martin Demichelis geen vervolg te geven en liep tegen puntverlies aan. De gelijkmaker van Mönchengladbach viel tien minuten na de openingstreffer. Frederico Insúa gaf de bal precies mee in de loop van Michael Delura die beheerst afrondde: 1-1.

Mark van Bommel en Roy Makaay startten in de basis bij Bayern. Bij de gasten viel de Nederlander Tobias Levels al na tien minuten uit na een duel met Van Bommel, die in de slotfase nog tegen een gele kaart aanliep. Door het gelijkspel kijkt Bayern nu tegen een achterstand van drie punten aan ten opzichte van Bremen.

VfL Bochum-Hamburger SV 2-1Hamburger SV moest dubbel verlies incasseren in het degradatieduel met Bochum. Naast de wedstrijd verloor HSV ook aanvoerder Rafael van der Vaart met een directe rode kaart. Tien minuten voor tijd kon de Nederlandse spelmaker vertrekken na een grove charge onder de ogen van scheidsrechter Wolfgang Stark.

Van der Vaart stond eerder in de wedstrijd nog wel aan de basis van de 1-1. Zijn pass werd door Daniel Ljuboja afgerond. Bochum had de score geopend via Christoph Dabrowski die de bal net onder de lat liet ploffen. Zvjezdan Misimovic besliste het duel met een uitstekend genomen vrije trap. HSV, waar Joris Mathijsen de negentig minuten volmaakte, zakt door de nederlaag naar de voorlaatste plaats.

Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg 1-0Het duel in Dortmund leek op een bloedeloze en voor de thuisclub teleurstellende 0-0 uit te draaien. In blessuretijd kon coach Bert van Marwijk toch de drie punten begroeten. Na een voorzet van Dédé legde Tinga de bal af op Ebi Smolarek die de bal vervolgens voor het intikken had: 1-0. Dortmund staat nu zesde op acht punten van koploper Bremen. Wolfsburg bezet de negende plaats. Bij de gasten kwam alleen Kevin Hofland in actie