Klose bescheiden na evenaring doelpuntenrecord Müller

Duitsland was vrijdag in eigen huis met 3-0 te sterk voor Oostenrijk en de meeste aandacht ging uit naar Miroslav Klose, die nu samen met Gerd Müller de meest trefzekere international is in de historie van Duitsland.

Klose bescheiden na evenaring doelpuntenrecord Müller

Na afloop reageerde de spits van Lazio uiterst bescheiden. 'Thomas Müller heeft gelijk, als hij zegt dat hij voor vijftig procent verantwoordelijk is voor het doelpunt vanwege zijn geweldige assist. Ook gaat 25 procent naar Aleksandar Dragovic, die de bal via mij het doel in zag verdwijnen. Dat betekent dus dat ik slechts voor 25 procent verantwoordelijk ben.'

Het betekende de 68ste treffer in het shirt van Duitsland, evenveel als Müller er maakte in de periode 1966-74. 'Maar Müller was beter dan ik. Hij had maar de helft van mijn aantal wedstrijden nodig om tot hetzelfde aantal goals te komen.' Waar Klose 129 interlands speelde, maakte Müller 68 doelpunten in slechts 62 duels namens West-Duitsland.

Door de 3-0 zege is Duitsland bijna zeker van deelname aan het WK van 2014 in Brazilië. Met nog drie duels voor de boeg heeft de ploeg van bondscoach Joachim Löw vijf punten voorsprong op Zweden. Dinsdag wacht het bezoek aan de Faeröer Eilanden, als Zweden die avond punten laat liggen in Kazachstan is kwalificatie bij een overwinning voor Die Mannschaft een feit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen