Klopp wil ADO en IJsland verslaan in strijd om Fan Award

Reacties

Liverpool dingt net als ADO Den Haag en een groep IJslandse fans mee naar de FIFA Fan Award die maandagavond wordt uitgereikt. Een prijs die trainer Jürgen Klopp van Liverpool graag wil winnen.

Klopp wil ADO en IJsland verslaan in strijd om Fan Award

Fans van Liverpool delen hun nominatie met de supporters van Borussia Dortmund. Ter herdenking van de Hillsborough-ramp zongen de fans van beide clubs rond de onderlinge Europa League-wedstrijd van afgelopen jaar gezamenlijk You'll never walk alone.

'Ik heb het al vaker gezegd, maar ik heb het geluk dat ik zulke avonden mee mag maken. Als iemand van mening is dat dit een prijs waard is, dan ben ik het daar volledig mee eens', aldus Klopp tijdens een persconferentie.

Om de award in de wacht te slepen moet Klopp nog wel afrekenen met de supporters van ADO Den Haag, die zijn genomineerd vanwege hun knuffeltjesactie in De Kuip. Haagse fans namen massaal knuffels mee naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord om deze naar een onderliggend vak te gooien dat was gevuld met zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. Naast ADO Den Haag dingen de IJslandse fans mee naar de award. Zij zijn genomineerd voor de 'Scandinavische haka' op het afgelopen EK.

League Cup
Op dezelfde persconferentie ging Klopp nog in op de fitheid van zijn selectie. Woensdag staat de eerste ontmoeting met Southampton voor de deur in de halve finale van de strijd om de League Cup. Sterspeler Philippe Coutinho zit na zes weken blessureleed voor het eerst weer bij de selectie. Hetzelfde geldt voor James Milner, die twee weken aan de kant stond.

Onder de lat is er waarschijnlijk weer een plaats voor doelman Loris Karius. De Duitser kwam halverwege december stevig onder vuur te liggen na enkele blunders en werd vervangen door Simon Mignolet. Klopp gebruikt de toernooien om de League Cup en de FA Cup vaak om zijn reservekeeper speeltijd te gunnen, zo ook zondag tegen Plymouth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.