Klopp vertelt hoe Liverpool een nieuw 'Wonder van Anfield' kan verrichten

Reacties

Jürgen Klopp leeft met vertrouwen toe naar de Champions League-kraker tegen Real Madrid. Liverpool moeten in eigen huis de 3-1 nederlaag uit het heenduel zien weg te poetsen.

Klopp vertelt hoe Liverpool een nieuw 'Wonder van Anfield' kan verrichten
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

In Spanje was Real vorige week een maatje te groot voor de Engelsen. Met name in de eerste helft hadden de bezoekers het buitengewoon moeilijk met de ploeg van Zinedine Zidane. Door het doelpunt van Mohamed Salah na rust heeft Liverpool nog wel enig perspectief. De equipe van Klopp staat er wat dat betreft beter voor dan twee jaar geleden, toen de heenwedstrijd tegen Barcelona in de halve finales met 3-0 werd verloren.

Toen draaide Liverpool het op Anfield helemaal om: op een legendarische avond werd het 4-0. The Reds hebben woensdag aan 2-0 genoeg, maar Klopp beseft maar al te goed hoe zwaar dat zal worden. 'Het belangrijkste is hóé we spelen, we moeten écht onszelf zijn in het veld. We moeten de wedstrijd eerst maar eens proberen te winnen en dan kijken welk resultaat er nodig is', zei Klopp dinsdag op zijn persconferentie.

De Duitser weet dat het van groot belang is om de nul te houden, anders wordt de opgave wel erg lastig. 'Een clean sheet is heel belangrijk,  maar ik weet niet of er een team in de wereld is dat kan voorkomen dat Real Madrid kansen krijgt. Tegen zoveel kwaliteit moet je op je allerhoogste niveau verdedigen en dat hebben we in Madrid niet gedaan', blikt Klopp terug.

'Ze hebben ons verslagen en wonnen daarna ook nog eens van Barcelona, dus ze zijn duidelijk in vorm. Wij moeten honderd procent zijn om het te halen. Ons doel is eerst om de wedstrijd te winnen, of dat tot een comeback leidt, weet ik nu niet. Maar we moeten er wel voor zorgen dat we weer gaan geloven. Als dat gebeurt, en we merken dat het mogelijk is, dan hebben we een kans. Maar het zal ongelooflijk moeilijk worden.'

In de heenwedstrijd vormde Vinícius Júnior een plaag voor de Engelsen. Klopp werd gevraagd hoe hij van plan is de Braziliaan deze keer wél af te stoppen. 'We moeten proberen te voorkomen dat ze hem kunnen aanspelen', reageerde Klopp.  'Dat wordt een lastige taak, want hij is een uitstekend talent. Dat wist iedereen al voordat hij bij Real speelde.'

'Vinícius eindelijk op stoom en slecht sollicitatiegesprek Haaland bij City'
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.