Klopp trekt boetekleed aan na nederlaag Liverpool

Reacties

Jürgen Klopp heeft de schuld op zich genomen na de verloren Europa League-wedstrijd van Liverpool tegen Union Sint-Gillis. De Duitse oefenmeester gaf toe te veel wisselingen te hebben doorgevoerd en neemt de spelers dus niets kwalijk.

Klopp trekt boetekleed aan na nederlaag Liverpool
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
2 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool was al verzekerd van de groepswinst en speelde dus met een half B-elftal tegen Union Sint-Gillis, dat nog wel samen met Toulouse streed om de tweede plek. Toulouse werd niet geholpen door Liverpool, dat niet voldeed aan de sportieve plicht. 'Ik heb het elftal volledig door elkaar gegooid en ben bang dat het aantal veranderingen te groot was voor het ritme', zei Klopp na afloop.

Daarom weigert Klopp zijn spelers de schuld te geven van de nederlaag. 'Ik zou een speler na zo'n wedstrijd ook nooit beoordelen en zeggen dat hij niet goed genoeg is of zo. Dat zou niet eerlijk zijn. Ik weet wat die jongens kunnen, dat kan ik elke dag zien op de training.'

Toulouse was dus op zichzelf aangewezen en mede door een treffer van Thijs Dallinga greep het tegen LASK Linz alsnog de tweede plek in de groep. En ook Liverpool kwam er zonder kleerscheuren vanaf. 'Niemand is geblesseerd geraakt, niemand is uitgevallen, dus we gaan nu herstellen en pakken de draad weer op', aldus Klopp.

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
0
2
17-7
+10
12
2
Toulouse
6
3
2
1
8-9
-1
11
3
Union Sint-Gillis
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
LASK Linz
6
1
0
5
6-12
-6
3
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.