Klopp reageert op mislopen Werner en wijst naar coronacrisis

Reacties

Van Liverpool hoeven we geen grote acties te verwachten op de transfermarkt deze zomer. Volgens manager Jürgen Klopp is het vanwege de onzekerheid door de coronacrisis niet meer dan normaal om afwachtend te zijn.

Klopp reageert op mislopen Werner en wijst naar coronacrisis
© Pro Shots

Liverpool werd vrijwel het hele seizoen in verband gebracht met RB Leipzig-ster Timo Werner. Het was geen geheim dat Klopp gecharmeerd was van zijn landgenoot, met wie hij al sprak over het perspectief bij Liverpool. Het is nu Chelsea dat met Werner aan de haal lijkt te gaan. De Londenaren staan op het punt de 24-jarige aanvaller vast te leggen voor de vaste afkoopsom van zestig miljoen euro. Dat bedrag wilde Liverpool in deze tijd niet betalen.

Klopp reageert bij het Duitse Sky op de interesse in Werner én Bayer Leverkusen-smaakmaker Kai Havertz. 'Er zijn veel goede spelers op deze planeet. Werner is een goede speler en Havertz ook. Het gaat om het juiste moment en de juiste kans. Alles moet samenvallen. Zes of zeven weken geleden wisten we niet eens of we überhaupt nog konden spelen dit jaar. Nu wordt er gedaan alsof alles weer normaal is. Maar dat is het niet. We gebruiken deze korte periode die ons gegund is om weer te gaan voetballen, maar daarna moeten we ook nog maar afwachten. We kunnen niet doen alsof alles wel goed komt in de toekomst', aldus de Liverpool-manager.

De coach probeerde duidelijk te maken dat de beleidsbepalers bij de Premier League-koploper het op dit moment simpelweg onverantwoord vinden om veel geld uit te geven op de transfermarkt. Zo is bijvoorbeeld nog volstrekt onduidelijk wanneer er weer publiek welkom is op Anfield, wat toch enorm belangrijk is voor de inkomsten.

Klopp: 'Er zijn allerlei geruchten in Engeland, over wie Manchester United gaat kopen en voor welke spelers Chelsea kiest. Maar bij Liverpool is het vrij rustig, kan ik wel zeggen. We moeten het serieus nemen. Proberen normaal zaken te doen, afhankelijk zijn van inkomen en dan niet weten hoeveel er binnen gaat komen… Op dit moment verliezen alle clubs geld. Dan moeten we ook met spelers praten over het inleveren van salaris, maar zouden we tegelijkertijd een speler voor vijftig of zestig miljoen kopen. Dat moet je dan uitleggen.'

Voor Liverpool begint de Premier League op 21 juni weer met een uitwedstrijd tegen Everton.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.