Klopp raakt vragen over Bellingham beu: 'Je geeft een kind van vijf ook geen Ferrari'

Reacties

Jürgen Klopp wordt wat moe van de vragen die hij iedere week krijgt over Jude Bellingham. De coach van Liverpool wilde ook nu weer niets kwijt over de vermeende jacht van Liverpool op de middenvelder, of misschien wel het einde daarvan, maar gebruikte het wel om een punt te maken.

Klopp raakt vragen over Bellingham beu: 'Je geeft een kind van vijf ook geen Ferrari'
© Pro Shots

De negentienjarige Bellingham ligt nog voor twee jaar vast bij Borussia Dortmund, maar lijkt in de aankomende zomer een volgende stap in zijn carrière te gaan maken. De 24-voudig Engels international wordt in verband gebracht met zo'n beetje alle Europese topclubs en vooral Liverpool wordt vaak aan Bellingham gelinkt. Deze week werd echter geschreven dat The Reds niet langer in de race zouden zijn. Dat zou te maken hebben met het financiële praatje.

Een verslaggever confronteerde Klopp daar vrijdag op zijn persconferentie mee. 'Er is niets over te zeggen, om eerlijk te zijn. We praten niet over spelers die we halen of niet halen. Dus ik heb niets te zeggen.' Daar nam de journalist natuurlijk geen genoegen mee. Na de vervolgvraag probeerde Klopp iets duidelijk te maken.

'Wat ik nu zeg, gaat niet over Jude Bellingham', benadrukte Klopp. 'Absoluut niet. Maar ik begrijp niet waarom we steeds praten over dingen die we theoretisch gezien niet kunnen hebben. We kunnen bijvoorbeeld niet in de zomer zes spelers van honderd miljoen halen. Dat is dan voor iedereen duidelijk, althans: zo goed als. Je moet weten wat er mogelijk is en daar moet je mee werken.'

'We zijn geen kinderen', vervolgde Klopp. 'Als je een kind vraagt wat hij of zij voor Kerst wil, en het antwoord is een Ferrari, dan zeg je ook niet dat het een goed idee is. Want dat is te duur. Als dat kind dan zijn of haar hele leven teleurgesteld is omdat er geen Ferrari is gekocht, dan is dat wel een triest leven. Je kijkt gewoon naar wat er mogelijk is en daar doe je het mee. Meer heb ik er niet over te zeggen. Wat ik wil: we doen er echt alles aan om dat te krijgen. Maar soms moet je beseffen dat sommige dingen niet mogelijk zijn. Dan doe je een stapje opzij en kies je voor wat anders.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.